Arrangere en helt ny festival i 2024 – litt inspirasjon og ideer 

Innlegget er sponset

Mange nordmenn elsker å gå på festival, og det finnes et rikt tilbud for musikkinteresserte fra både inn- og utland. Samtidig er det også alltid rom for nye festivaler, det finnes uten tvil mange nisjer som fortsatt ikke har sin egen festival. Hvis du drømmer om å arrangere din egen festival i 2024, er det definitivt på tide å komme i gang med planleggingen.

En realistisk plan med sunne forventninger

Det er selvfølgelig lov å drømme hvis man har planer om arrangere en egen festival, men det er likevel også lurt å være realist. Dessverre er det mange store festivaler som har måttet legge ned de siste årene, ikke minst som følge av pandemien. Det er helt enkelt viktig å være nøktern, slik at du ikke legger planer som ikke lar seg gjennomføre.

Det kan kanskje være smart å se på arbeidet med en festival som en «vanlig» konsert eller fest, bare i litt større skala og med litt mer musikk? Det finnes ingen fasitsvar for hva en festival må være, og det er lurt å legge seg på et nøkternt budsjett. Mange lokaler eller områder kan lånes eller leies for en billig penge, og selv en røykmaskin eller to koster ikke mange kroner. Se heller på hva du eventuelt kan bruke på artister, selv om det også bør være begrenset hvis du prøver deg på å arrangere en festival for aller første gang.

Noe unikt som du virkelig brenner for å la andre oppleve

Det er kanskje en selvfølge, men det tåler uten tvil å gjentas: det er alltid smart å drive med noe man brenner for. Det er en sannhet som er gyldig i arbeidslivet, men også når det gjelder noe som å arrangere en egen festival. Nå er det kanskje ikke spesielt mange som ville ha tenkt på å lage en festival med musikk og artister som man ikke liker selv, men sørg for at det du fronter på festivalen er ting som du selv virkelig elsker.

Når du setter sammen noe som du selv virkelig gleder deg til å være med på, og som du føler at du kan være stolt over å presentere til andre, da er det også utrolig mye enklere å selge inn denne opplevelsen til et større publikum. Å være entusiastisk for noe du brenner for kan utgjøre hele forskjellen – kanskje fører det til at festivalen blir begynnelsen på noe stort?