B

Billån og søknadsprosesser

Søk på lån

Når du ønsker deg en ny eller en annen bil er det viktig at du starter med å søke på lån. Vet du sånn ca. hva du leter etter kan du se litt på forskjellige biler. En av de første tingene du trenger å se på er hvor mye en bil koster, som du ser på og er interessert i. Vi snakker ikke her om den koster akkurat 395.000 kroner, men heller om du har råd til en bil til 500.000 kroner eller 1 million kroner. Når du har en anelse om hvor mye penger ting koster så bør du søke på et lånebevis før du begynner å søke.

Søk derfor først på et billån eller et lånebevis. Når du har beviset kan du lettere finne frem til den bilen du vil ha fordi du kan kjøpe den med en gang du finner den. Du har allerede pengene. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive under på de nødvendige dokumentene og sette i gang.

Skriv kjøpekontrakt

Trenger du en bil eller har lyst på en bil så må du finne den. Når bilen er funnet og finansieringen er sikret kan du skrive en kjøpekontrakt. Hva kontrakten går ut på er egentlig bare hva du kjøper, hvor mye du gir for den, og hvordan den skal leveres. Levering er ikke noe problem, men noe som må avtales slik at banken får tid til å dekke inn sine kostnader og sitt pant før bilen leveres ut. Kontrakten må skrives under og dermed så sendes den til banken. Kjøpekontrakt er kanskje det viktigste banken har når det kommer til bevis på kjøpet sammen med selve registreringen av bilen på kjøper hos veivesenet.

Bruk BankID

BankID er måten du som kjøper kan identifisere deg ovenfor banken. Når du kjøper den en bi må du få dokumenter fra banken som beskriver situasjonen. Hva slags lån er det, hvor stor er renten, hvilke gebyrer gjelder og hvordan kan dette best mulig løses og på hva slags vilkår. En av de aller beste måtene å selge en bil på er å gjøre dette sammen med banken. Da trenger du ikke å bekymre deg for å bli lurt. De fleste banker har systemer for hvordan dette skal gjøre slik at alle kommer fra det med æren og sine penger i behold.

Hent bilen

Når du har betalt for bilen og alle dokumenter er skrevet under på så kan du hente bilen din. Bilen kan vanligvis gis til kunden når banken bekrefter at pengene er på vei. Da er det ingen som er bekymret for å ikke få bilen sin. Bilen skal da være strøken, nyoppusset og ellers i veldig god form. Det finnes også andre måter å selge bil på, som å gjøre det selv, hvor du kan også da følge alle disse samme trinnene som en forhandler du kjøper av gjør.

CategoriesØkonomi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *