F

Forbrukslån

forbrukerlån

Forbrukslån er en fin måte å låne penger. Det finnes mange lån og de fleste lån har et nedslagsfelt og et fokusområde. Når du låner penger fra en bank under tittelen huslån så er det selvfølgelig lån som brukes til å kjøpe et hus. Du kan ikke bruke pengene på andre kjøp, men du må holde deg til huskjøp. Dette passer banken på, slik at de retter fokuset på transaksjonen. De betaler ikke ut pengene til deg, men til megler. På denne måten passer banken på at du får det du trenger og ikke noe mer. Du får heller ikke muligheten til å bedra banken.

Forbrukslån er fleksi lånet. Det er med dette lånet du kan gjøre det du vil. Alle lån har sin grense. Forbrukslånet har denne grensen ved at den legger inn en maksimumsverdi. Du kan ikke låne mer enn det lånet lar deg gjøre. Forbrukslånet er satt til maksimalt 500.000 kroner hos de fleste bankene og 600.000 kroner hos et lite antall banker. Trenger du mer penger enn denne grensen vil det fort bli andre steder du må lete.

Skatt

Når du låner penger vil lån få en innvirkning på din skatt. Når du skatter gjør du dette av din inntekt. Har du gjeld blir rentene tregt fra din inntekt slik at du ender opp med å betale mindre i skatt enn det du skulle ha gjort. Med andre ord, når du har gjeld og betaler renter vil du betale noe mindre skatt enn om du ikke hadde lån og betalte renter. Mange tror at det er derfor en fordel å ha gjeld. Det er det ikke fordi du får kun skatten redusert. Pengene du sitter igjen med etter skatt må brukes på å betale renter og avdrag.

Årsoppgaver

Når du tar opp gjeld skaper du et forhold til din bank. Vi snakker her om et forhold hvor du er den personen som gjør at banken tjener penger. Hva som er best for deg som betaler penger er stabilitet. Du må ha en jobb og du må ha en inntekt. Denne må du beholde. Hvert år vil du få en oversikt fra din bank over ditt lån. Dette bør du ta vare på. Her står det hvor mye du har betalt og hvor mye du har igjen. Denne informasjonen tar du med deg inn i skattemeldingen slik at du får redusert inntekt for året.

Rådgivning

Det er mange aspekter av lån og forbrukslån som kan være vanskelig. Det er derfor ingen skam å snu. Poenget her er at du kan alltids søke råd. Hva slags råd som du kan søke avhenger igjen av deg. Er du en bankkunde kan du snakke med dem. Trenger du en rådgiver innen økonomi kan du også bruke en slik en. Her kan en revisor fra en av de sore selskapene fort hjelpe til. Du kan spare mye penger med gode råd.

CategoriesBlogg Økonomi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *