Hvordan begynne med gitar – enkel guide!

Innlegget er sponset

Kom i gang med det grunnleggende. 

Disse konseptene er relativt enkle å lære, og når du har fått dem ned kan du begynne å spille enkle sanger. Hvis du ønsker å lære mer komplekse konsepter, som leadgitar eller forskjellige spillestiler, kan du alltids komme tilbake til dem senere. 

Start med å øve hjemme. Du trenger ikke være i et band eller ha en gitarlærer for å begynne å lære å spille gitar. Faktisk synes mange det er lettere å lære hjemme i sitt eget hjem. Du kan øve når du har litt fritid, og du kan ta deg tid til å lære begrepene uten å føle deg forhastet. 

Ikke vær redd for å gjøre feil. Å lære å spille gitar er en prosess, og du kommer til å gjøre feil underveis. Det er viktig å ikke bli motløs, og fortsette å øve selv når du føler at du ikke gjør fremgang. 

Vær tålmodig. Å lære å spille gitar tar tid og trening. Ikke forvent å bli en mester over natten, og ikke bli motløs hvis du ikke ser ut til å forbedre deg så raskt som du ønsker. Bare fortsett med det, og til slutt vil du begynne å se resultater. 

Finn en gitar som er komfortabel for deg

Det finnes mange forskjellige typer gitarer på markedet, og det er viktig å finne en gitar som er behagelig for deg å spille. Ikke alle gitarer er skapt like, og du kan finne ut at du foretrekker en bestemt type eller størrelse gitar. Det er viktig å prøve ut forskjellige gitarer for å se hvilken som passer best for deg, men også husk at gitarstrenger er viktig. 

Det er blant annet akustiske gitarer, elektriske gitarer og klassiske gitarer. Akustiske gitarer er den mest populære gitartypen, og brukes vanligvis til folkemusikk og countrymusikk. 

Elektriske gitarer er populære for rock- og bluesmusikk. Klassiske gitarer brukes vanligvis til klassisk og flamencomusikk. Størrelsen på gitaren er også viktig å vurdere. Gitarer kommer i alle forskjellige størrelser, fra små ¼ størrelse gitarer, til store jumbo gitarer. Størrelsen på gitaren vil påvirke hvor behagelig den er å spille, og også hvordan gitaren låter. Mindre gitarer har vanligvis en lysere lyd, mens større gitarer har en fyldigere lyd. Når du skal velge en gitar, er det viktig å finne en som er behagelig for deg å spille. Vurder de forskjellige typene gitarer, og de forskjellige størrelsene, for å finne den som passer best for deg.

Ikke vær redd for å øve

Ikke bli motløs hvis du gjør feil – alle gjør det først. Bare fortsett å øve, så blir du til slutt bedre. Hvis du vil forbedre gitarspillet ditt, er det viktig å øve regelmessig. Finn et rolig sted hvor du kan fokusere, og sett av litt tid hver dag til å øve. Start med å jobbe med enkle øvelser og gå gradvis over til vanskeligere stykker. Ikke bli motløs hvis du gjør feil – alle gjør det først. Bare fortsett å øve, så blir du til slutt bedre.

Lytt til musikk

Å lytte til musikk er en av de beste måtene å lære å spille gitar på. Ved å være oppmerksom på hvordan gitaren brukes i forskjellige sanger, kan du begynne å etterligne disse teknikkene. Det er viktig å lytte til en rekke sjangere for å få en god forståelse av hvordan gitaren kan brukes. Rockemusikk er et flott sted å starte, men ikke begrense deg til bare én sjanger. Country, blues og til og med klassisk musikk kan lære deg mye om å spille gitar. Når du lytter til forskjellige sanger, vær oppmerksom på de forskjellige teknikkene som brukes. Prøv å gjenskape disse teknikkene når du øver. Hvis du virkelig ønsker å forbedre gitarspillet ditt, er det å lytte til musikk en fin måte å starte på. Ved å være oppmerksom på hvordan gitaren brukes i ulike sanger, kan du lære mye om ulike teknikker. Så sett på favorittalbumet ditt og begynn å lære!

noen har det gøy mens de spiller gitar

Få litt hjelp

Hvis du har problemer med å lære å spille gitar, bør du vurdere å få hjelp fra en venn eller en gitarlærer. De kan hjelpe deg med å lære det grunnleggende og gi veiledning etter hvert som du gjør fremgang. Å ha noen til å hjelpe deg å lære kan gjøre en stor forskjell. En gitarlærer kan vise deg hvordan du holder instrumentet, hvordan du lager de grunnleggende akkordene og hvordan du klimprer. De kan også gi deg tips om hvordan du kan øve slik at du kan lære raskere. Hvis du ikke vil ta leksjoner, spør en venn som vet hvordan man spiller om å gi deg noen tips. De kan vise deg hvordan du stemmer gitaren din og hvordan du lager noen grunnleggende akkorder. Selv bare litt hjelp kan gjøre en stor forskjell.

Vær tålmodig

Når du først starter, er det viktig å ikke bli motløs hvis du ikke ser resultater umiddelbart. Med øvelse og tid vil du etter hvert bli bedre. Ikke vær redd for å be om hjelp fra mer erfarne gitarister heller; de kan tilby verdifulle råd og innsikt om hvordan de kan forbedres.

Ha det gøy

Å spille gitar skal være hyggelig. Hvis du ikke liker det, så er det sannsynligvis ikke den rette hobbyen for deg. Det finnes mange forskjellige måter å spille gitar på, og du bør finne den som passer for deg. Det finnes også mange forskjellige typer gitarer, så du bør finne den som passer for deg. Det finnes også mange forskjellige typer musikk, så du bør finne den som passer for deg. Du bør også finne en gitarlærer som kan hjelpe deg med å lære det grunnleggende.